Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (2024)

Een van de meest romantische en fotogenieke plekjes op Gran Canaria is het in het zuiden gelegen Puerto de Mogan. Wat ons betreft is dit plaatsje echt een must om te bezoeken als je op het eiland bent, maar eigenlijk willen we je zelfs aanraden om hier minstens 3 a 4 nachtjes te overnachten als je op Gran Canaria bent.

Overdag kun je hier heerlijk zwemmen, zonnen of luieren en ‘s avonds is het gezellig door de vele restaurantjes die in de haven zitten en het centrum. Bovendien is het oude centrum door alle kleurrijke straatjes, schilderachtige gebouwtjes en vele palmbomen en bloemen super fotogeniek en leuk om doorheen te wandelen.

Het blijft een toeristisch plaatsje, maar wel één die heel wat foto’s waard is en waar een relaxt sfeertje hangt! Benieuwd wat je allemaal niet wilt missen als je in Puerto de Mogan op vakantie gaat? Hieronder vind je al onze aanraders voor het idyllische Mogan en voor de omgeving!

Waar wil je meer over lezen?

Puerto de Mogan

→ Hotel tip voor Puerto de Mogan: Livvo Apartments
→ Zo kom je er: Boek je vlucht via TUI naar Gran Canaria &huur een auto via SunnyCars

Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (1)Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (2) Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (3)

1. Flaneer door het oude centrum

Wist je dat Puerto de Mogan ook wel het Venetië van Gran Canaria wordt genoemd? Dit komt door de witte huisjes met kleurrijke details die je overal in het centrum vindt en door de kleine riviertjes die zich een wegbanen vanuit zee landinwaarts.

Zelfs na vier dagen verveelt het nog niet om langs de voormalige witte vissershuisjes met hun kleurrijke kozijnen te lopen waar tegenwoordig zowel locals wonen als appartementjes voor de verhuur in zitten. Vooral het stuk rondom de haven vonden wij onwijs mooi en het is ook tof dat de ruige rotsen zo robuust af steken op de achtergrond van het centrum.

In dit plaatsje vind je bovendien (gelukkig!) geen grote massa hotels die torenhoog zijn en waar de Spaanse kust stiekem toch een beetje bekend om staat, hier vind je echt nog een charmant kustplaatsje. We hebben zelfs gehoord dat er strenge regels gelden dat gebouwen niet te veel verdiepingen mogen hebben, waardoor de knusse uitstraling ook zo goed bewaard kan blijven. Stop tijdens het dwalen trouwens ook zeker even in de haven om het water in te kijken, je zal niet de eerste zijn die hier grote vissen ziet rondzwemmen die hopen op een hapje van jou.

Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (4) Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (5)

2. Geniet van het strand (of het zwembad van Livvo Hotel)

Genieten van het strand kan in Mogan ook zeker. Het strand Playa de Mogan is bovendien een beetje afgebakend, waardoor de zee er lekker rustig is en je hier op je gemakje een duik kunt nemen. Het strand is daarnaast voorzien van geelgoud zand en is een paar honderd meter groot, waardoor er altijd wel genoeg plek is om je handdoekje uit te spreiden al kun je er ook bedjes met parasols huren en er zijn douches en toiletten.

Niet zo’n fan van de zee of wil je een beetje afwisselen? Als je net als ons slaapt bij Livvo (in het hotel of de appartementjes) dan kun je ook maximaal genieten van één van hun twee zwembaden. Het allermooiste zwembad zit bij het Livvo Hotel in de haven en vanaf dit zwembad kijk je ook onwijs mooi uit over zee en op het strand. Wij vonden het echt heerlijk om hier te luieren en een frisse duik te nemen.

Wil je juist een adrenaline kick ervaren? Ga dan naar het strand, want je kan daar eventueel ook nog op een banaan springen of een jetski huren, er worden namelijk verschillende wateractiviteiten georganiseerd. Ook parasailers hebben wij super vaak voorbij zien komen!

Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (6)Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (7)Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (8)

3. Ga uit eten bij de vele restaurantjes

Aan de boulevard bij het strand, wat dieper in het centrum, maar ook zeker in de haven barst het van de leuke restaurantjes. Er is voor ieder wel wat wils. Of je nou zin hebt in een tafel vol tapas, een flink bord vers gevangen vis, typisch Spaanse paella, knapperige pizza’s of gewoon een koffietje wilt doen. Het kan allemaal! De leukste adresjes vonden wij:

  • Restaurant Patio Canario: Voor verse visgerechten
  • Home Bakery: Klein bakkerijtje met taartjes en koffie
  • Mi Vida Restaurant: Kleurrijk tentje dat zowel leuk is voor lunch als diner
  • Restaurante Salunna: Iets meer fancy uit eten (sushi!) en lekkere co*cktails
  • Gelatomania: Voor een ijsje na het eten of overdag

Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (9) Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (10)

4. Huur een fiets en trotseer de omliggende bergen tijdens het wielrennen

Gek op wielrennen? Dan zit je op de Canarische Eilanden ook zeker goed. De meeste wielrenners gaan naar Tenerife als ze flink wat kilometers en mooie rondjes willen maken, maar op Gran Canaria kun je ook genoeg mooie tochten doen. In Puerto de Mogan zit ook een wielrenfiets-verhuurder, deze heet Free Motion (je kan hen het best vooraf online opzoeken en je fiets reserveren want het ophaalpunt zit in een hotel wat anders nogal lastig te vinden kan zijn).

Fiets gefixt? Dan kun je vanuit het kustplaatsje flinke tochten maken (van zo’n 70 a 80 km lang) met aardig wat hoogtemeters. Op Komoot staan verschillende routes die je kan volgen. Hou er alleen wel rekening mee dat als je in Puerto de Mogan zit, dat de weg tussen Maurito en Mogen sinds 2017 is afgesloten omdat daar rotsen naar beneden zijn gevallen. Je kan hierdoor wat lastiger een mooi rondje maken en vaak moet je dus dezelfde weg terug pakken. Al kun je wel met de ferry eerst naar Puerto Rico gaan en vanaf daar een toffe route doen en met de fiets terug naar Mogan rijden.

Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (11) Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (12) Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (13)

5. Bezoek de Rainbow Rocks en natuurlijke poelen bij Los Azulejos

Een van de tofste highlights van het eiland vonden wij de Rainbow Rocks (ook wel Los Azulejos genoemd), je vindt deze gekleurde bergen op ongeveer een half uurtje rijden vanaf Mogan. De uitzichten zijn hier sowieso fenomenaal en het is waanzinnig tof om te zien hoe de natuur hier de bergen lijkt te hebben geverfd. De rotsen hebben de tinten groen, wit, geel en rood, kleuren die allemaal in elkaar lijken over te lopen alsof het een regenboog is.

Hiken kun je bij de Rainbow Rocks ook goed en er zijn na een natte periode zelfs poelen te vinden wat hoger in de bergen waar je ook in kunt zwemmen. Wij hebben een korte poging gedaan om deze te vinden, maar omdat het nogal heet was en de klim flink steil besloten we onze tocht te staken. Mocht jij er wel op het juiste moment zijn en goede voorbereiden hebben gedaan (lees goede schoenen & flink wat water mee), dan kun je een natuurlijke waterpoel zoals op de foto hieronder verwachten. Op Komoot staat trouwens wel een duidelijke uitleg van de hike route!

Je kan je huurauto trouwens het beste iets verder dan het eettentje Especialidades De Las Islas Canarias parkeren, als je iets verder doorrijdt zijn er meer parkeerplekken aan de kant van het uitzicht. Bij Especialidades De Las Islas Canarias mag je namelijk alleen staan als je er ook wat te drinken of eten koopt. Ze hebben er wel heel lekker vers fruit en sapjes, mocht je daar zin in hebben!

6. Bewonder het uitzichtpunt bij Veneguera Viewing Point

Het uitzichtpunt Veneguera Viewing Point wil je ook niet missen. Je rijdt er eigenlijk langs als je naar de Rainbow Rocks gaat bij Los Azulejos. Wat vooral tof is aan dit viewpoint, is het eindeloze uitzicht. Met een beetje fantasie lijkt het net alsof je in Amerika staat bij een national park als de Grand Canyon. Machtig mooi en imponerend! Zeker even je auto bij stilzetten dus en van genieten!

Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (14)

7. Ga met de boot (of auto) naar Puerto Rico

Vanuit de haven van Puerto de Mogan kun je een ferry boot pakken naar nabijgelegen kustplaatsjes. Zo ook naar Puerto Rico! Hier kun je ‘s avonds goed uit, maar ook lekker uit eten. Ga bijvoorbeeld voor mini bao buns en taco’s naar het hippe terras van Hotel Marina Suites.

Leuke van met de boot gaan is dat je de kustlijn van Gran Canaria gelijk vanaf zee kunt bekijken, maar je kan ook binnen 10 minuten met je huurautovan het ene naar het andere plaatsje rijden. Het boottochtje duurt ongeveer 25 minuten en vrijwel elk uur vertrekt er overdag wel een boot, wij hadden bij ons hotel (Livvo Hotel) naar de precieze vertrektijden gevraagd, zij zitten ook zo goed als direct naast het vertrekpunt van de boten, dus je kan ook als je hier niet slaapt even binnen lopen en bij de receptie navraag doen.

Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (15)

8. De Puerto de Mogan markt op vrijdag

Op vrijdag is het top drukte in Mogan, dan vindt namelijk de grote markt plaats en je zal ook merken dat je dan niet overal je auto kunt parkeren. Grote delen van het charmante plaatsje zijn van 09:00u tot 15:00u het domein van een eindeloze rits marktkramen. Je kan er grotendeels souvenirspul kopen, maar hier en daar ligt er ook wat leuks in de kraampjes. Sowieso is de sfeer lekker druk en gezellig op vrijdag en voor veel mensen uit Puerto Rico is het ook een reden om dan een bezoekje aan Mogan te brengen.

Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (16)Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (17)

9. Ander mooi strandje in de buurt van Mogan: Anfi

Vlakbij Puerto de Mogan vind je allerlei leuke stranden. Een van dé must see’s is het strandje bij Anfi: Playa Anfi del Mar. Op zonnige dagen vind je hier een oogverblindend mooie blauwe zee. Het water is hier ook heerlijk kalm en het zand spierwit waardoor de zee ook zo mooi turquoise van kleur kan zijn. Als je meerdere dagen in Mogan verblijft is het leuk om hier een dagje naartoe te gaan en je vindt hier ook leuke restaurantjes.

Schuif in Anfi aan bij Maroa Beach Poke voor de beste pokebowls of rij juist door naar Maroa Beach Club del Mar als je wel houdt van een chique Ibiza vibe. Je vindt bij deze beach clubs super chille ligbedden, lekkere co*cktails of smoothies en een zwembad.

Als je naar Anfi gaat kun je trouwens de auto pakken, maar er is ook een ferry verbinding tussen Mogen en Anfi! Wil je nog een ander leuk strandje in de buurt bezoeken? Dan kun je ook nog naar het kleine Playa Taurito gaan.

10. Rij naar de zandduinen van Maspalomas

Je vindt Mogan in het zuiden van Gran Canaria en niet ver hiervandaan liggen ook de zandduinen van Maspalomas, één van dé bekende highlights van Gran Canaria. Als je vanuit Las Palmas naar Mogan bent gereden, passeer je deze plek ook.

Vanuit Puerto de Mogan kun je heel goed een dagtripje naar Maspalomas maken. Je vindt hier gigantische duinen met Sahara zand. Een indrukwekkende plek om te zien, maar ook een spot die graag bezocht wordt door andere toeristen. Ga dus vroeg op pad als je al dat zand op haar mooist wilt zien (zonder al te veel andere voetstappen er in) en wandel voor wat meer afgelegen stukken wat verder richting zee.

De meeste toeristen blijven hangen bij het RIU hotel in Maspalomas, waar ook het informatiecentrum zit en waar je ook de toegang tot de zandduinen vindt. Maar hierdoor voelt het hier wel druk en een beetje massaal aan. Dat vonden wij tenminste! Maar misschien speelt ook mee dat we zelf al eerder in de woestijn in Oman zijn geweest, een plek waar je de woestijn echt met vrijwel niemand deelt, waardoor dit een beetje druk voelde. Heb je nog nooit een woestijngebied gezien, dan zal je er vast in staan. Ook waren wij eind december en begin januari op Gran Canaria, een periode die ook wel bekend staat als hoogseizoen, dat kan ook voor de drukte hebben gezorgd.

Ohja en nog een tip: Als je na je bezoek aan Maspalomas nog een leuk koffietentje zoekt, hop dan even langs Calma Cafe iets verderop. Daar hebben ze super lekkere kaneelbroodjes, smoothies en koffies.

Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (18) Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (19) Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (20)

11. Plan je vakantie naar Puerto de Mogan

Een vakantie naar Gran Canaria en Mogan is zo gepland. Wij vlogen zelf naar Gran Canaria met TUI omdat hun vluchten het goedkoopst waren toen we boekten. Vervolgens huurden we een auto via SunnyCars, grote voordeel van via hen boeken is dat je altijd all-in verzekerd bent en daardoor zouden we ter plekke niet voor gekke extra kosten komen te staan.

De eerste nachten op Gran Canaria (3 nachten) hebben we in Las Palmas overnacht en daarna zijn we met onze auto naar Puerto de Mogan gereden. In Mogan hebben we 4 nachten geslapen in Livvo Apartments (wat deel is van Livvo Hotel en hierdoor mag je ook van al hun hotelfaciliteiten gebruiken). Als je in deze appartementjes slaapt, logeer je direct in het meest fotogenieke gedeelte van Puerto de Mogan en je hebt een keukentje plus woonkamer waardoor je eventueel ook gewoon thuis kunt eten als je een keer niet uit eten wilt.

Uiteindelijk zijn wij onze reis geëindigd aan de noord-west kant van het eiland, in het plaatsje Galdar, daar hebben wij nog 3 nachten gelogeerd. Maar je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen in Puerto de Mogan te overnachten.

Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (21) Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (22) Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (23)

In 3 stappen je vakantie naar Mogan gefixt

Je kan je eigen vakantie naar Puerto de Mogan heel makkelijk zelf regelen en boeken. Zie hieronder hoe wij dat hebben gedaan. Maar je kan er ook voor kiezen om een pakketreis te boeken, je vervoer en accommodatie zijn dan in één keer geregeld. TUI biedt bijvoorbeeld ook complete vakanties naar Puerto de Mogan aan.

Vliegtickets: Boek je vlucht via TUI (zij hebben betaalbare directe vluchten van Amsterdam naar Gran Canaria)
Huurauto: Regel via SunnyCarsje huurauto
Overnachting: Boek je overnachting bij Livvo Apartamentos

Waar ligt Puerto de Mogan

Je vindt Mogan in het zuiden van Gran Canaria, vanaf Las Palmas ben je ongeveer 45 minuten aan het rijden om er te komen. Wij vonden het wel heel fijn om een eigen huurauto te hebben, zo kun je ook gemakkelijk in de omgeving van Puerto de Mogan leuke dingen doen.

Puerto de Mogan weer

Wat zo chill is aan de Canarische Eilanden: Het is hier het hele jaar door lekker! Wij zijn de winter in Nederland ontsnapt en hebben het eiland Gran Canaria in december en januari bezocht. Het was er toen tussen de 22 en 25 graden en echt perfect weer om nog lekker in bikini van de zon te kunnen genieten. De zee en het zwembadwater zijn wel ietsje kouder, maar alsnog prima te doen. Natuurlijk kan het weer per jaar verschillen, maar dit was onze ervaring!

In de schoolvakanties zijn de Canarische Eilanden wel ietsje drukker en de prijzen wat hoger, maar eigenlijk maakt het qua weer niet uit wanneer je naar Gran Canaria gaat. In onze zomermaanden kan het overigens wel flink heet worden, via via hoorde we dat het dan soms wel rond de 35 en 40 graden kan zijn en vooral als er Sahara winden zijn (Gran Canaria ligt nogal dicht bij de Afrikaanse kust) kan dit soms een beetje té heet zijn.

Puerto de Mogan beste reistijd

Wil je echt zeker zijn van goed weer, dan kun je het best tussen april en oktober gaan. Tot slot nog een voordeel van Puerto de Mogan ten op zichtte van andere plekken op het eiland: Puerto de Mogan ligt in het zuiden en vaak is de zuidkust net iets warmer dan het noorden waar je bijvoorbeeld Las Palmas vindt.

Meer lezen?

Gran Canaria: de 10 mooiste bezienswaardigheden van het eiland In 3 dagen langs de tofste bezienswaardigheden op Tenerife 5x de mooiste Spaanse eilanden Door deze video’s wil je nu naar de Canarische Eilanden Ontdek de Balearen eilanden van Spanje! Naar het strand op Tenerife: dit zijn de mooiste stranden!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Spanje

Puerto de Mogan: De beste tips voor het mooiste plaatsje van Gran Canaria (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated:

Views: 6216

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.